روش های پاشش رنگ

روش های پاشش رنگ بسیار متنوع و گسترده است. انتخاب روش مناسب برای اجرای پوشش پودری یکی از مواردی است که می تواند بر کارایی، کیفیت و هزینه تاثیر بگذارد.حال این سوال پیش می آید که چگونه روش های پاشش رنگ مناسب را انتخاب کنیم؟ در این مقاله به نکاتی می پردازیم که هنگام انتخاب روش مناسب استفاده از پوشش پودری باید در نظر بگیرید.

انتخاب روش مناسب برای پاشش رنگ

برای انتخاب صحیح روش های پاشش رنگ، باید پاسخ سوالات خاصی را بدانید. این مهم است زیرا پاسخ به این سوالات تا حد زیادی می تواند مسیر و روش را تعیین کند. این سوالات عبارتند از:
• چرا از پوشش پودری استفاده می شود؟
• نوع اتاق چیست؟
• چند قطعه باید رنگ آمیزی شود؟
• عملکرد مورد انتظار از پوشش پودری چیست؟
• چه ضخامت پوششی روی قطعه قرار دهیم؟
• از چه رنگی برای پوشش استفاده شود یا چه رنگی لازم است؟
• الزامات ساخت چیست؟
• هزینه قابل قبول برای نقاشی چقدر است؟
• قیمت دستگاه ها چقدر است؟

پاشش رنگ

روش های اسپری پوشش پودری

همانطور که گفتیم روش های پاشش رنگ بسیار متنوع است و پاسخ به سوالات فوق اولین قدم در انتخاب روش مناسب پاشش رنگ است. برای انتخاب روش مناسب باید تمامی سوالات فوق را همزمان در نظر گرفت زیرا زمانی که کار به سراغ آنها می آید سختی ها شروع می شود.

دلیل آن ارتباط بسیاری از عوامل مهم ذکر شده با یکدیگر است. ممکن است هدف بدست آوردن بهترین کیفیت با کمترین هزینه باشد، اما معمولاً چندین فاکتور مرتبط با رنگ مهمتر هستند. بنابراین برای انتخاب روش مناسب باید به سوالات بالا پاسخ دهید و در ادامه قصد داریم هر یک از این سوالات را توضیح دهیم:

1- هدف از پوشش پودری

به طور کلی 3 دلیل برای استفاده از رنگ پودری در اصفهان وجود دارد. برای هر یک از قطعات بسته به کاربرد و محل استفاده یکی از این موارد و دلایل اهمیت بیشتری دارد. ظاهر، محافظت و خواص ویژه سه دلیل برای استفاده از پوشش پودری است.
شکل ظاهری: دلیل اصلی استفاده از پوشش، ایجاد ظاهری مناسب بر روی قطعه است.
محافظت: دومین دلیل استفاده از روکش، محافظت از قطعه در برابر ضربه، خط و خش و خوردگی است.
خواص ویژه: سومین دلیل استفاده از پوشش های پودری استفاده از خواص ویژه آن ها مانند ضد اصطکاک، مقاومت در برابر الکتریسیته و غیره است.

2- جنس قطعه

پوشش های پودری حدود 70 سال قدمت دارند و از روزی که برای اولین بار در صنعت مورد استفاده قرار گرفتند، پیشرفت های زیادی را به خود دیدند و روش های پاشش رنگ تغییرات زیادی را به خود دید. یکی از این تغییرات افزودن مواد قابل رنگ آمیزی با استفاده از پوشش پودری است. این مواد مختلف عبارتند از:
• فلزات آهنی (اولین کاربرد پوشش پودری که تا کنون تغییرات زیادی کرده است)
• فلزات و آلیاژهای غیر آهنی (به ویژه آلومینیوم، اگر چه فلزاتی مانند منیزیم و تیتانیوم را نیز می توان با استفاده از این پوشش های رنگ آمیزی کرد.)
• پلاستیک ها (محدوده رنگ آمیزی پلاستیک ها با پوشش پودری در آینده بسیار گسترش خواهد یافت، اکنون از رنگ های با دمای کم پخت و پوشش دادن آن ها در کوره های UV استفاده می شود.)
• چوب و ام دی اف (مانند پلاستیک، این مواد را می توان با رنگ ها در دمای پخت پایین و در کوره های UV پوشش داد. بسیاری از تولیدکنندگان لوازم چوبی خانه مانند مبلمان، برای کاهش قیمت به آینده این رنگ ها نگاه می کنند.)
• شیشه (یکی از موارد ایده آل برای استفاده از رنگ پودری می تواند مقاومت شیشه را در برابر ضربه افزایش دهد.)

در نظر داشته باشید که تمامی قسمت های ذکر شده باید قابلیت تحمل حرارت کوره را داشته باشند. رنگ هایی که در دمای پایین پخته می شوند برای پخت به دمای 120 درجه سانتیگراد نیاز دارند.
در برخی از روش های پاشش رنگ، قطعه را به دماهای بالاتری می برند، به خصوص زمانی که قصد دارند قطعه را برای فرآیند بستر سیال گرم کنند. به عنوان مثال برای اعمال پوشش پودری روی سیم ها، دمای آنها را اغلب تا 400 درجه سانتیگراد بالا می برند تا بتوانند رنگ پودر را به خوبی جذب کنند و رنگ پودر جذب شده روی سیم جاری شود و رنگ آمیزی انجام شود. به درستی.

3- تعداد قطعه ها

پارامتر دیگری که در انتخاب روش های پاشش رنگ نقش دارد، تعداد قطعات است. این موضوع تعیین می کند که فرآیند به صورت خودکار یا دستی است. علاوه بر این، هنگام بررسی تعداد قطعات باید به مواردی مانند اندازه قطعه، پیچیدگی شکل قطعه و شکل قطعه برای انتخاب روش مناسب توجه کنید.

4- محل و نوع کاربری اتاق

روش های پاشش رنگ و نوع پوشش پودری مورد استفاده ارتباط زیادی با نوع و محل قطعه دارد. اثربخشی و کیفیت پوشش پودری ارتباط مستقیمی با محل نگهداری دارد و انتخاب رنگ پودری سیلور مناسب به دانستن نوع کاربرد آن قطعه بستگی دارد.
کاربرد خارجی: قطعاتی که در فضای باز و زیر نور آفتاب قرار می گیرند نیاز به استفاده از نوع خاصی از رنگ پودری دارند.
کاربرد داخلی: معمولاً در این قسمت ها ظاهر، صافی سطح و مقاومت در برابر سایش اهمیت بیشتری دارد و در انتخاب روش و رنگ باید به این موارد توجه کرد.
مقاومت شیمیایی: برخی از قطعات در محیط های شهری، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند و باید در برابر فرآیند استریلیزاسیون و اسیدهای قوی مقاوم باشند.
مقاومت در برابر سایش: این نقطه برای اکثر قطعات مورد نیاز است.

5- ضخامت رنگ

هر یک از روش های پاشش رنگ می تواند ضخامت رنگ متفاوتی را روی قطعه ایجاد کند. برخی از این روش ها فقط برای قطعات با پوشش نازک قابل اجرا هستند، در حالی که برخی دیگر می توانند پوشش های ضخیم تری تولید کنند. معمولاً ضخامت پوشش اعمال شده 50 میکرون تا 500 میکرون است. البته در برخی موارد می توان ضخامتی بیشتر از 500 میکرون ایجاد کرد.

روش رنگ

6- رنگ فام

یکی از مواردی که می تواند کار روکش با رنگ های پودری را پیچیده کند، درخواست چندین رنگ ناهماهنگ با یکدیگر است. رنگ آمیزی اتاق با یک سایه رنگ بسیار ساده تر از چندین رنگ است. زمانی که می خواهید از چند رنگ استفاده کنید باید توجه داشت که مسئله آلودگی رنگی مطرح نشود.

زمانی که می خواهیم از چند رنگ استفاده کنیم، باید حالت پوشش پودری، نوع و روش های پاشش رنگ را تغییر دهیم. تغییر روش و حالت در زمان تغییر سریع رنگ اهمیت بیشتری پیدا می کند و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

7- سرعت تولید

پارامتر دیگری که می تواند باعث تغییر در روش های پاشش رنگ شود سرعت تولید است. در هر مورد استفاده از رنگ با استفاده از روش‌های مختلف، باید محاسبات دقیقی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که سرعت رنگ‌آمیزی بالاتر از مقدار معینی قابل دستیابی است. این تنظیم به ویژه هنگام توسعه طیف رنگ در آینده مهم خواهد بود.

8- هزینه های اعمال رنگ

روش های پاشش رنگ هزینه های متفاوتی دارند. برای تعیین هزینه های فرآیند، لازم است راندمان انتقال فرآیند اعمال رنگ مشخص شود. در برخی از فرآیندها، تقریباً 100٪ پودر استفاده می شود. این مورد در فرآیندهای خاص نزدیک به 25 درصد است. هنگامی که تغییر رنگ سریع مورد نیاز است، بازده کار به دلیل حذف رنگ هایی که از طرف قطعه نیستند کاهش می یابد. هزینه های بازیافت رنگ زباله باید به دقت در نظر گرفته شود.

می توان گفت بازیافت رنگ ساده است اما برخی مشکلات بسیار مهم مرتبط با آن مانند آلودگی رنگ، کنترل توزیع اندازه ذرات ذرات رنگ، حذف بار الکتریکی ساکن ذرات رنگ و … را باید در نظر گرفت.  با توجه به این نکات پیشنهاد می شود به کارایی انتقال توجه بیشتری شود. افزایش راندمان انتقال نیاز به بازیافت و میزان مصرف رنگ را کاهش می دهد و در نتیجه هزینه ها کاهش می یابد.

9- هزینه های دستگاه های کاربردی رنگ

به خاطر داشته باشید که هیچ یک از روش های پاشش رنگ برای راه اندازی خط تولید ارزان نیست. می توان گفت ساده ترین و ارزان ترین نوع خط پاشش رنگ از یک بستر سیال و یک کوره ساده تشکیل شده است.

این خط با خط پاشش خودکار رنگ الکترواستاتیک یا سیستم انتقال نوار نقاله و واحد زیرسازی با فر پخت تفاوت قیمت زیادی دارد. یکی از تفاوت‌های هزینه دیگر این روش‌های پاشش پوشش پودری، میزان نیروی کار و انرژی مورد نیاز است که باید در نظر گرفته شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *