مزایا و معایب رنگ پودری را میتوان شامل موارد مختلفی دانست. برای استفاده از رنگ پودری در اصفهان همواره بین رنگ پودری و مایع مقایسهای انجام میشود و در این رابطه مزایا و معایب آنها مورد بررسی قرار میگیرد. بهطورکلی، رنگ مایع و پودری در زمینه تولید و اجرا تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر دارند. اجزای رنگ پودری از ذرات ریز و خشک رزین و همچنین رنگدانه دلخواه تشکیل میشود. پودر رزین توسط تپانچه پاششی مشابه پیستوله پاشش رنگ مایع اعمال میشود.
تپانچه پاشش و ذرات رزین دارای شارژ الکترواستاتیکی هستند. هنگامیکه ذرات رزین به قطعه کار پاشیده میشود، ذرات به سطح فلز میچسبند. این بدان دلیل است که قطعه کار به اتصال زمین وصل شده و ذرات را مانند آهنربا به خود جذب میکند. ذرات چسبیده به سطح فلز، در کورههای صنعتی ویژه تا ۴۰۰ درجه فارنهایت پخت میشود. رزین ذوب شده در سطح فلز آلیاژ شده و سطحی یکدست، ضخیم و مقاوم را ایجاد میکند.
از مهمترین مزایای رنگ پودری میتوان به آماده بودن برای مصرف و راحتی استفاده از آن در صنایع اشاره کرد. رنگ پودری سیلور نیازی به حلالها در هنگام آمادهسازی و رنگ زدن ندارد و ضایعات کمتری را از خود بهجای میگذارد. همین مسئله میتواند فرایند رنگ زدن را سرعت ببخشد. رنگ پودری بهگونهای است که در صورت بروز هرگونه اشتباه در هنگام رنگآمیزی بهراحتی میتوان آن را تصحیح کرد، این مسائل به کار رنگ زدن سرعت میبخشد و به کیفیت و دقت آن میافزاید.
رنگ پودری بهگونهای طراحی و ساخته شده است تا پخش شدن ضایعات و اضافات آن در محیط کمتر باشد. همچنین ترکیبات این رنگ بهگونهای است که نیازی به حلال ندارد پس از بخارات ناشی از استفاده از حلال هم خبری نخواهد بود. بههمین دلیل برای استفاده از رنگ پودری در کارگاه میتوانید از تهویه ضعیفتری نسبت به رنگ مایع استفاده کنید. این عامل نهتنها هزینه شما را بهخاطر تهویه و مصرف برق و انرژی پایین میآورد، بلکه بهسلامت افراد و حفظ محیطزیست نیز کمک میکند.
از دیگر فوایدی که استفاده از رنگهای پودری نسبت به دیگر رنگها دارد این است که خطر کمتری برای سلامتی افراد ایجاد میکند. این رنگها به علت عدم وجود حلال، مواد آتشگیر و مسمومیتزا میتوانند سلامت و امنیت افراد را بیشتر تأمین کنند. دوام و ثبات رنگ پودری از دیگر ویژگیهای خوب آن است.
این رنگ با اینکه تکلایه است، اما لایهای یکنواخت، یا کیفیت و مقاوم را ایجاد میکند. بههمین دلیل برگشت کالا بهدلیل مشکلات ناشی از رنگ شدن بسیار پایین است. رنگهای پودری عمر طولانیتر و دوامی بیشتر در مقایسه با رنگهای مایع دارند.
فواید استفاده از رنگ پودری
از دیگر مزیت رنگهای پودری نبست به رنگهای مایع میتوان به مقاومت بالاتر در برابر تغییرات شرایط فیزیکی و شیمیایی، کیفیت بسیار بالاتر، قابلیت پرس شدن بعد از انجام رنگکاری و مقاومت فیزیکی بالا اشاره کرد. رنگ پودری از نظر اقتصادی نیز مقرونبهصرفه است. بهازای هر کیلوگرم میتواند سطحی بین ۶ تا ۹ مترمربع را باکیفیت بالا پوشش دهد.
از دیگر عواملی که از نظر اقتصادی و محیطزیست باید به آن توجه کرد این است که رنگ پودری دور ریز بسیار کمی دارد و میتوان بیشتر از ۹۵ درصد پودرهای پاشیده شده اضافه را بازیافت کرد. این عدد برای رنگهای معمولی و براساس پایه حلال کمتر از ۱۵ درصد است. این اختلاف درصد بازیافت و دور ریز هم میتواند در درازمدت ضرر جبرانناپذیری به محیطزیست وارد کند و هزینههای کارگاه را بالا ببرد.
معایب رنگ پودری
اولین عیب رنگهای پودری این است که ذراتی که بر روی کار باشند را بعد از عمل پخت دیگر نمیتوان از بین برد. دقت در تمیزکردن سطوح و ابزار قبل از رنگ زدن از مهمترین شرایط برای داشتن سطحی با رنگ باکیفیت است. اگر قبل از پخت رنگ و رفتن سطح موردنظر به داخل کوره ایرادات را رفع نمایید و ذرات اضافه را پاک کنید، میتوانید انتظار داشته باشید که کار بسیار با کیفیتی داشته باشید.
باید در تمیز نگاهداشتن دستگاهها دقت کافی را داشته باشید، زیرا عدم دقت و باقیماندن آثار و پودر بهجامانده از کارهای قبلی باعث میشود تا کار شما ایراد پیدا کند. حتماً دستگاه، کابین پاشش و مسیر بازیافت را بادقت کافی تمیز نمایید تا اثری از رنگ پودری پوشش دار که برای کارهای قبل استفاده شده در آن باقی نماند.
از دیگر معایب رنگهای پودری بالا بودن هزینه تجهیزات و کارگاه است. تجهیزات این کارگاه قابلحمل نیست و کل فرایند باید در کارگاه انجام شود. در شیوههای قدیمی تجهیزات بهراحتی قابلحمل به محل بود، اما در این روش بهدلیل اندازه و وزن تجهیزات رنگ پودری قابل انجام نیست و باید حتماً سطح موردنظر را در کارگاه رنگ کرد. از دیگر معایب رنگهای پودری نسبت به رنگهای مایع این است که در حین فرایند دیگر نمیشود فام پودر را تنظیم کرد، این عمل را هنگام کار با رنگهای مایع میتوان انجام داد و آنها را تینت نمود.
بدون دیدگاه